13 grudnia, 2022 DRK&P Kancelaria Adwokacka

VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa – ,,Aktywność ruchowa na obszarach górskich Polski i świata”

W dniach 24-25 listopada 2022 r. odbyła się VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa organizowana przez Zakład Rekreacji Akademii Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków we Wrocławiu oraz Karkonoską Lokalną Organizację Turystyczną w Szklarskiej Porębie. Ranga konferencji została podkreślona poprzez przyznanie honorowego patronatu Ministra Sportu i Turystyki Kamila Bortniczuka, Marszałka Województwa Dolnośląskiego Cezarego Przybylskiego oraz Rektora Akademii Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków prof. dr hab. Andrzeja Rokitę. Patronat naukowy nad konferencją objęty został przez Polskie Stowarzyszenie Naukowe Animacji Rekreacji i Turystyki.

Hasłem przewodnim konferencji było:

„Aktywność ruchowa na obszarach górskich Polski i świata”.

Podczas VI Międzynarodowej Konferencji Naukowej nie mogło zabraknąć przedstawiciela Kancelarii DRK&P – Adwokat Małgorzaty Kulig-Juźwiak, która wzięła czynny udział w organizowanym wydarzeniu.

Już pierwszego dnia konferencji Mecenas Małgorzata Kulig-Juźwiak w swoim wystąpieniu przybliżyła zgromadzonym problematykę związaną z inwestycjami turystyczno-narciarskimi na obszarach górskich od strony formalno-prawnej.

Na zakończenie Konferencji Naukowej adw. Małgorzata Kulig – Juźwiak otrzymała certyfikat potwierdzający uczestnictwo w przedmiotowym wydarzeniu.

Szczegółowe informacje na temat przebiegu konferencji znajdą Państwo na stronie internetowej AWF Wrocław.