6 czerwca, 2019 DRK&P Kancelaria Adwokacka

Konferencja PSNiT 2019 r.

W dniach 3–5 czerwca 2019 r. odbyła się XI Ogólnopolska Konferencja organizowana pod patronatem Polskich Stacji Narciarskich i Turystycznych.

Hasłem przewodnim konferencji było:

„Rozwój czy inercja? Krótka i długoterminowa strategia branży narciarskiej.”

W tegorocznej konferencji, która miała miejsce w Krynicy-Zdroju wzięło udział kilkuset  przedstawicieli branży narciarskiej reprezentujących największe ośrodki narciarskie w Polsce. Konferencja cieszyła się również zainteresowaniem przedstawicieli firm świadczących usługi dla sektora narciarskiego jak również osób ze środowiska naukowego.

Podczas XI konferencji PSNiT nie mogło zabraknąć przedstawicieli Kancelarii DRK&P – Adwokat Małgorzaty Kulig-Juźwiak oraz Adwokata Janusza Długopolskiego, którzy jak co roku brali czynny udział w organizowanym wydarzeniu.

Drugiego dnia konferencji Mecenas Małgorzata Kulig–Juźwiak w swoim wystąpieniu przybliżyła zgromadzonym problematykę związaną z bieżącymi zmianami w prawie, odpowiadając na pytanie: „Czy branża może liczyć na korzystne zmiany aktów prawnych  istotnych dla turystyki?”

Ostatni dzień konferencji w Krynicy-Zdroju został zwieńczony prelekcją Mecenasa Janusza Długopolskiego, który podzielił się z pozostałymi uczestnikami swoją wiedzą z zakresu „Prawa wędrowania” na przykładzie regulacji prawnych w krajach skandynawskich.

Szczegółowe informacje na temat przebiegu konferencji znajdą Państwo na stronie internetowej PSNiT.

Adwokat Janusz Długopolski

Adwokat Małgorzata Kulig-Juźwiak

Konferencja

Reportaż z konferencji Stowarzyszenia Polskich Stacji narciarskich i turystycznych w Krynicy-Zdroju 2019